Reprenem! (editorial)

2 març

Aquests mesos hem estat observant tot el moviment electoral de l’any 2011, la pagina s’ha donat un temps de reflexió i ara tornen al tall. Amb noves idees i amb més compromís amb els nostres lectors. El canvi climàtic continua, les grans fams degudes a l’especulació financera amb els productes alimentaris i el control de les llavors dels cereals juntament amb la crisi estan creant un fort endarreriment a tot el món. Segons el SOFI l’informe anual (ONU-FAO), la fam ja no és pels problemes climàtics, més bé són la crisi i el desenvolupament econòmic dels països.

Europa va mal, la reforma del capitalisme no es farà, però ells, si es faran amb nosaltres. O com diu Hugo Chaves: “si no es fem amb el neoliberalisme, ell es fara amb nosaltres”

Ni taxa Tobin, (impost als fluxos del capital), ni persecució fiscal als paradisos fiscals (a l’Espanya de Rajoy els inspectors sols treballaran 25 hores setmanals), ni impostos a la banca (sols França, Alemanya i Anglaterra), ni nacionalitzacions, tot el contrari: acumulació de capitals, monopolisme bancari amb fusions, i tot comportant la pèrdua del sistema financer propi de les nacions d’Espanya (al País Valencià: Bankia, CAM, Banc de València amb la quasi heroïca excepció de Caixa Ontinyent i Caixa Popular) i tot sumant els últims 400.000 milions del BCE deixats a la banca europea (100.000 a la banca espanyola), com els diners de FROB del govern espanyol, i aquestos sense deixar cap euro a les empreses i famílies, provocant més recessió.

Al País Valencià el saqueig de les nostres entitats financeres pels corruptes del Partit Popular, la corrupció sense límits Gürtels, Emarsa, Urdangarín.., els events multimilionaris: visita del Papa , fórmula 1, obres faraòniques; aeroport de Castelló, Ciutat de les Ciències, Ciutat de la Llum… i tot amb un deute de 30.000 milions (sis mil euros cada valencià) per als propers anys, dissenya un futur més que negre. En resum al País Valencià, viure al major “cau” de corrupció d’Europa: la Marbella del Partit Popular. A més d’un saqueig permanent als valencians, de 6.000 milions (aquest 2011) de dèficit, en la balança fiscal amb Espanya, amb un acumular de 96.000 milions d’euros des que governa el PP, mentre que la corrupció suma poc més de 3000. La corrupció és terrible però haurem de denúnciar el robatori silenciós !

Europa és aprofitada pels neoliberals (neocons, per aplicar la doctrina del shock), la política passa a un segon pla i és la dictadura de “l’esquizofrènia dels mercats”, com diu Cristine Lagarde (segona del FMI) perquè:” primer demanen retallades, i ara per falta d’inversions públiques, que provoquen la rentalització de l’economia, els fa por que els estats, passen a ser insolvents”. Ara els “no” polítics Mario Monti, (President de la Trilateral neoliberal fundada per Rockefeller i membre de la Bildelberg), obté pel seu passat com a assessor de Goldman Sachs, la funció de Primer Ministre a Itàlia. Papademos és col.locat Primer Ministre a Grècia, també provinent de Goldman Sachs, com també Mario Draghi al BCE,

A l’Espanya neoliberal s’imposa De Guindos (fitxat de Leman Brothers, el banc que crea la crisi mundial). Preparat per a l’assalt al poder en el fructífer estiu de 2010 en FAES, per aplicar-nos la recepta neoliberal amb l’elecció de tecnòcrates de la banca espanyola: del Santander, a Jaime Perez (subsecretari de Presidència), del BBVA a Roman Escolano, a president de l’ICO, d’ACS a Marta Silva (advocada General de l’Estat), Flavia Rodriguez de la Mutua Madrilenya a Dra.Gral. de Segurs i Pensions i altres. El camí és sabut, Rajoy incorpora a la gent (els neocons) d’Aznar al seu govern, amb la seua estrella el secretari general de FAES: Jaime García, que ocupa la Secretaria de Comerç. Per descomptat Aznar apareix a la foto el dia de la seua presa de possesió, no podia faltar.

Al Principat de Catalunya, l’avançada neoliberal i tecnòcrata, els coneguts com el govern dels “pitjors” (així passaràn a la història), ens mostra el camí del que són: l’extrema dreta de Pujol, amb unes peticions nacionals en arrancada de pura sang espanyol i parada de ruc manxec. Coartada per mantindre sempre en l’enganyifa, als encara il·lusos solts que els voten. Això si, amb “somriure Profident” com a resultat de la venda d’un raspall de dents (els assessors de propaganda de Reagan, deien que la campanya que li feren va ser, com la venda d’un raspall o pinta). No sense fer una passada per l’agressió de l’estat de benestar al Principat i sumant-se i aplaudint les polítiques del PP estatal, per un extremista Duran Lleida.

Ara és el moment esperat, “la crisi perfecta” (llibre d’Ignasi Ramonet), per aplicar la doctrina del shock (llibre de Noemi Kleim), i aprofitar-ho per aplicar els canvis estructurals que demanen els neoliberals. A un estat on l’índex de la pobresa puja al 22%, ara mateix el més alt d’europa i l’atur amenaça en pujar al 25%. El Pinochet Rajoy no sols ens traurà de les polítiques socialiberals del PSOE, aigua al coll, sols ens dóna la mà, per posar-nos-la al cap baix l’aigua, i enfonsar-nos cap a la recessió econòmica. Han heretat la seva política, la del PSOE, la que ells agueren fet. De Guindos va dir a la Salgado en la presa de possessió: “has fet el que havies de fer i en el moment que tocava, sols que has hagut de ballar amb la més lletja (la crisi). A nosaltres sols ens queda la mobilització permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: