EL PARTIT SICÒPATA O PSICÒPATA

19 nov.

Image

 

 

Psicòpata, segons els diccionaris, és aquell que pateix una psicopatía, aquesta és una malaltia o transtorn del caràcter, caracteritzada per una alteració de la personalitat pel que fa a les relacions personals i socials. Per als seus estudiosos, H. Cleckley o Robert Hare, les característiques que tenen entre moltes altres són: la falta de culpa, remordiment o vergonya, tendència a mentir, gran capacitat verbal i de convèncer, comportament manipulador, i no accepten els errors o passat.

Així vorem com els casos que es donen a l’Estat Espanyol. Són molts casos de gent que assasina, que després, fins i tot dóna el condol i solidaritat als familiars, i finalment porta i encapçala pancartes demanant l’aparició i condemna de l’executor (el mateix!).

Altres són pillats, al moment o poc després, ho neguen tot davant l’evidència, després “admeten” l’evidència, però la culpa la tenen altres (la xiqueta portava minifalda i els va provocar), al final se senten no culpables i en la soletat troben plaer del mal fet i no senten cap remordiment.

A la política hi ha un paralel-lisme de comportament sicòpata, salvant les distàncies, i no és un altre d’aquells partits que obliden tot el que han fet, que no tenen remordiment, ni vergonya, que menteixen i manipulen.

Per posar-ne exemples: Vaga General a novembre de 2012. A molts llocs concentracions pel matí, a places i centres de treball. Comentaris i arengues fent-se passar per esquerres gent del PSoe (estavèm presents). Hores abans i al mateix temps, els diputats del PSoe rebenten la vaga assistint al Parlament Espanyol. A la vesprada “mani”, tots a portar la pancarta. Es pot dir sicòpates?.

Cas Bárcenas (entre altres: Gürtel, Undargarín…), els pillen, al principi tot és mentida, ho neguen tot, els papers són falsos, després es comprova que tot és veritat, qui en té la culpa? ells no, ara no toca Zapatero ni els independentistes, ni la justícia, ni el complot contra el PP. Qui te la culpa? Bárcenas (els repartia mal). Per la nit, tots amb plaer, a comptar els sobres i mirar replets els comptes bancaris. I qui en té la culpa de la borratxera?…la tavernera!. Es pot dir psicòpates? .

A Canal Nou, recordem Fabregat?, tots han acabat amb la pancarta. Els altres tirant la culpa als sindicats i oposició, per la nit repartint el pastís a mitjans afins?.

En un altre moment parlarem de la historia del PSOE, i farem memòria de trenta anys, com també del PP, sols de la memòria recent, front a Zapateró, i ara que governen, el que deien i el que ara fan. La realitat supera a Hitchcock.

Aquesta forma de fer política de forma denigrant i psicòpata, és una forma que porta massa temps corrompent la societat, acaba amb normalitat, i que tal vegada vaja dirigida a aquelles capes de ciutadans que amb poca memòria i pocs escrúpols (de baixa cultura política), acaben acceptant i creguent-se el que es diuen. I temem que encara molts se’ls creuen i fins i tot els voten, tampoc és estrany.

Als Estats Units molts sicòpates empresonats, reben cartes d’estima, de dones que volen casar-se amb ells, els comprenen. Esperem i temem que la gent malaltissa no acabe votant-los. I és clar, que no són els partits i els seus dirigents, si no la gent que els vota, els culpables de tot el que estem patint. A nosaltres escoltar-los als mitjans de comunicació o cara a cara, ens dona ganes de dir-los i ho fem:seràs sicopata!.

A les pròximes eleccions comptarem el malestar d’una societat i el número de culpables. Perquè sols nosaltres podem canviar les coses, amb el nostre vot. I no són ells, som nosaltres els culpables. Com diu Rajoy: jo tinc la majoria dels vots! Els teus?

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: